Sve više veganskih proizvoda nalazimo na policama prodavaonica hrane u Hrvatskoj. Burgeri, sirevi, sladoledi, pizze... Koje probati? Vegan Food Croatia Instagram profil objavljuje provjereno fine veganske (100% plant-based) proizvode koji se mogu naći u Zagrebu i diljem Hrvatske

vegan food croatia

Iza brenda Vegan Food Croatia (VFC) stoje psiholog i fitness trener Dragan Šurlan i njegova partnerica, kreativna direktorica VFC tima Sandra Gudlin koji, kako kažu, žele pokazati ljudima gdje mogu naći fine, kvalitetne veganske proizvode, kao i razbiti predrasude o veganskoj hrani... tipa da je skupa ili neukusna.

vegan food croatia

"Veliki smo gurmani, tako da nam je bitno da jedemo i preporučujemo samo ono u čemu zaista uživamo. Objavljujemo i tradicionalne obroke, ono na što je većina ljudi naviknula, recimo pizza, lasagne, palačinke, sirevi, itd. Sandra je odgovorna za izbor tradicionalnih proizvoda, a ja za slatko”, kaže Dragan o njihovu projektu i dodaje kako ljubav prema životinjama i aktivizam pokazuju i na ovaj način.

vegan food croatia

"Dok smišljamo objave i radimo šaljive i poticajne storyje, vodi nas Sandrina izreka: 'Suosjećanje je nova tradicija'. Odabir hrane je jedan od ključnih načina na koji možemo pozitivno utjecati na vlastito zdravlje, životinje i planet Zemlju. Na sreću, ne zaostajemo previše za ostatkom naprednog svijeta s ponudom veganskih proizvoda. Probajte savršeni veganski tiramisu sladoled sa štrudlom od višanja, burek of krumpira i kremastu bijelu čokoladu", predlaže Dragan, objašnjavajući kako na Vegan Food Croatia instagramskom profilu svaki proizvod detaljno prikazuju fotografijama i videom kako bi drugima dočarali kako proizvod izgleda izvan pakiranja, gdje ga kupiti i kako najbolje uživati.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.