Jednostavan recept za kolač za sve prigode - prhku i ukusnu pitu s čokoladnim pudingom i lješnjacima!

pita od ljesnjaka

Sastojci:

Prhko tijesto:
- 350 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 180 g hladnog margarina
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 50 ml mlijeka

Čokoladni nadjev:
- 600 ml mlijeka
- 2 praška za puding s okusom čokolade
- 100 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca

Ostalo:
- 70 g sjeckanih lješnjaka

Priprema: Margarin kratko izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i mlijeko. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto. Podijelite tijesto na dva dijela, jedan veći i jedan manji dio, omotajte oba prozirnom folijom i ostavite pola sata u zamrzivaču. Za pripremu čokoladne kreme puding skuhajte prema uputama na pakiranju. U vrući puding ubacite čokoladu i maslac pa miješajte kremu dok se sve ne otopi i sjedini.

Veći dio tijesta razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa položite na dno kalupa za pečenje (25x35 cm) kojeg ste namastili i pobrašnili. Ako vam je manji komad tijesta još mekan ostavite ga u zamrzivaču dok valjate donju koru i pripremate kremu. Tijesto ćete kasnije lakše izribati kada bude malo čvršće. Preko tijesta izlijte čokoladnu kremu pa naribajte ostatak tijesta i posipajte kolač sjeckanim lješnjacima. Mrvičastu pitu pecite otprilike 30 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni kolač po želji pospite s malo šećera u prahu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Čitateljice portala Femina.hr imaju, uz kod #femina, 20% popusta na kupnju svih kuhinjskih artikala na web shopu: http://slatkisvijet.com/shop.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.