Prefini popodnevni desert uz kavu ili čaj! Mekani biskvit ispunjen kruškama, kupinama i bademima oduševit će i najveće sladokusce

kolac s kruskama

Sastojci:

- 200 g + 1 žlica šećera
- 115 g maslaca sobne temperature
- 2 jaja
- 200 g jogurta
- 1 žličica limunove korice
- 1 žličica arome vanilije
- ½ žličice arome badema
- 200 g glatkog brašna
- 60 g griza
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice soli
- ½ praška za pecivo
- 3 veće kruške
- 150 g kupina
- 30 g krupno sjeckanih badema

Priprema: Brašno, griz, sol, cimet i prašak za pecivo pomiješajte u zdjelici pa ostavite sa strane. U zasebnoj zdjeli šećer izmiksajte s maslacem. Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte jogurt, arome badema i vanilije te limunovu koricu. Smjesu malo promiješajte pa dodajte suhe sastojke i miješajte ili miksajte na najmanjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Kruške ogulite, očistite i narežite na komade željene veličine. Preko biskvitne smjese ravnomjerno rasporedite pripremljene kruške, a zatim kupine i bademe. Kolač posipajte jednom žlicom šećera i stavite ga u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180°C. Kolač pecite 35-40 minuta. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu pa poslužite uz kavu ili čaj!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.