Mrvičasti desert koji okusom podsjeća na voćnu pitu priprema se jednostavno i brzo! Možete ga pripremati s raznim voćem, svježim ili zaleđenim tako da je idealan za svako doba godine

recepti crumble

Sastojci:
- 70 g zobenih pahuljica
- 30 g heljdinog brašna
- 50 g maslaca
- 3 žlice Maple Joe javorovog sirupa
+
- 150 g borovnica
- 2 žlice Maple Joe javorovog sirupa

Priprema: Zobene pahuljice i heljdino brašno pomiješajte u zdjeli. Dodajte na kockice narezan hladni maslac i pomiješajte ga prstima sa suhim sastojcima tako da dobijete mrvičastu smjesu. Na kraju dodajte javorov sirup i žlicom promiješajte smjesu.
Borovnice pomiješajte s javorovim sirupom i rasporedite na dno manjeg kalupa. Ja sam koristila glinenu posude za pečenje. Preko borovnica istresite mrvičastu smjesu od brašna i zobenih pahuljica. Crumble pecite otprilike 25 minuta, dok ne poprimi lijepu smeđu boju. Poslužite ga toplog. Najukusniji je s kuglicom sladoleda od vanilije!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.