Ne bacajte prezrele banane - napravite ukusan banana kruh koji vas može držati sitima tijekom karantene. Ovaj sočan kolač s bananama možete poslužiti samostalno ili za doručak s maslacem i medom!
Sastojci:
- 3 banane
- 70 g maslaca
- 100 g nerafiniranog smeđeg šećera
- 1 žlica meda
- 1 jaje
- 190 g raženog brašna
- 1 žličica soda bikarbone
- sol
- cimet
Priprema: Maslac otopite s medom i ostavite sastrane da se malo ohladi. Banane izgnječite vilicom pa dodajte otopljeni maslac i med, jaje, smeđi šećer, sodu te malo cimeta i soli. Pjenjačom sve dobro izmiješajte pa dodajte raženo brašno.
Kuhačom izmiješajte smjesu pa ju izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (10x30 cm). Kolač od banane pecite 45-50 minuta na temperaturi od 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite ga samostalno ili za doručak s maslacem i medom.
Slatki savjet: Umjesto u obliku kruha, ovaj kolač možete peći i kao muffine.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
MARE1955
@30.03.2020. 12:35 2super recept, obavezno ću ovo isprobati
beba
@30.03.2020. 13:27 1DIVOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
golub
@30.03.2020. 14:36 2Divan recept , baš nešto posebno i jako fino.
Minimojka
@30.03.2020. 14:52 2savrseno. u ovo vrijeme je zbilja grijeh bacati hranu, sve treba iskoristiti
sjenica
@30.03.2020. 18:32 1Prefino...
Lady 12
@31.03.2020. 10:00 0Prefino, jedva čekam napravit
sneki2
@31.03.2020. 10:15 0Odlično!
irija
@02.04.2020. 15:57 0Vjerujem da je fini,ali ja sam alergična na raženo brašno.