Ovo je definitivno najbolja jesenska poslastica, a ne morate je ni peći! Svi će uživati u ovom fenomenalnom desertu koji je idealan za hladne dane koji stižu...
Podloga:
- 210g keksa
- 110g otopljenog maslaca
- šaka oraha
Krema od sira:
- 500g krem sira
- žlica karamele
- 2 žlice šećera
- 100g otopljene bijele čokolade za kuhanje
- žličica ekstrakta vanilije
- 300ml vrhnja za šlag bez šećera
Nadjev od jabuka:
- 3 jabuke narezane na kockice
- 40g maslaca
- 3 žlice smeđeg sećera(ako su jabuke slatke smanji šećer!)
- cimet u prahu
Crumble:
- 100g brašna
- 50g mekog maslaca
- 30g šećera
- manja šaka sjeckanih oraha
- žličica cimeta
(Sve mrvičasto umijesiti, posuti na papir za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici ili airfryer-u na 180°c 10-15 min - dok malo ne porumeni).
Postupak:
Napraviti podlogu od keksa, utisnuti u kalup i smjestiti u frižider dok radite kremu. Za kremu od sira - sir i vrhnje za šlag moraju biti hladni! Umiksati sve sastojke i miksati dok se ne dobije gusta krema. Kremu premazati preko kolača i vratiti u hladnjak. Za to vrijeme raditi nadjev od jabuka: Na maslacu otopiti šećer, pa dodati jabuke i cimet, pirjati 5 minuta da omekšaju, tekućina ishlapi i dobije se ljepljiv sirup. Ohladiti i položiti preko kolača. Za kraj namrviti prethodno pečeni crumble i dekorirati karamelom! Ohladiti par sati ili preko noći i poslužiti.
Jelenu pratite na kanalima:
https://www.youtube.com/@deliciousandtasty
https://www.tiktok.com/@deliciousandtasty?_t=8rJA69cnxva&_r=1