Osvježavajuć kolač s jogurtom i breskvama idealan je slatki zalogaj za sve koji vole lagane deserte bez pečenja! Kao stvoreno za vruće ljetne dane...

sarlota s breskvama

Sastojci:

- 1 veliki paket piškota (48 kom)
- breskve iz kompota (5 polovica)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g tekućeg jogurta
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 želatina u prahu (10 g)

Priprema: Piškote kratko umočite u mlijeko, a zatim ih posložite uz rub i na dno duguljastog kalupa za kolače (10x30 cm). Prije nego što počnete slagati piškote, unutrašnjost kalupa obložite prianjajućom folijom. Tako ćete kasnije kolač jednostavno moći preokrenuti na tanjur za posluživanje. Kada kalup popunite piškotama pripremite nadjev. Breskve ocijedite i narežite na kockice. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i otopite na laganoj vatri. Slatko vrhnje izmiksajte tako da dobijete mekani šlag. Jogurt pomiješajte sa šećerom pa uz pomoć pjenjače izmutite s otopljenom želatinom. Umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje, a zatim i breskve. Nadjevom ispunite prazan prostor kalupa. Na vrh kolača posložite cijele piškote koje također samo malo umočite u mlijeko. Piškote koje slažete na vrh kasnije će biti dno kolača. Kolač spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim ga pažljivo preokrenite na podlogu za kolač i poslužite se.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.