Recept kojeg morate probati! Atraktivan i ukusan kuglof s narančom i pireom od bundeve koji garantira sočnost i vlažnost ovog kolača!

cokoladni kuglof s narancom i bundevom

Sastojci:

Smjesa za kuglof:

- 3 jaja
- 250 g šećera
- 200 g pirea od bundeve
- 100 ml tekućeg jogurta
- 100 ml ulja
- 1 žličica arome vanilije
- sok i naribana korica 1 manje naranče
- 180 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 80 g kakaa u prahu

Šećerni preljev:

- 50 g šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
- 3 žlice slatkog vrhnja

Priprema: Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom. Miksajte ih 2-3 dok ne dobijete svijetlu i gustu smjesu. Zatim uz lagano miksanje dodajte sok i naribanu koricu naranče. Pire od bundeve pomiješajte s jogurtom, uljem, aromom vanilije i kakaom. Dobivenu smjesu sjedinite sa smjesom od jaja i šećera. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiješajte tako da dobijete glatku smjesu bez grudica.

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Kuglof pecite 40-45 minuta na temperaturi od 170°C. Prije kraja pečenja kuglof češće provjeravajte čačkalicom kako se nebi prepekao. Kada se kuglof ohladi pažljivo ga izvadite iz kalupa pa prelijte ga glazurom od šećera i slatkog vrhnja te dodatno ukrasite po želji. Za pripremu šećerne glazure slatko vrhnje i aromu vanilije pomiješajte sa šećerom tako da dobijete gustu, ali tekuću smjesu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.