Pripremite svoju zimnicu! Isprobajte jednostavan recept za ukusan i mirisan džem od jagoda!

dzem od jagoda

Sastojci:

- 5 kg svježih jagoda
- 1,5 kg šećera

Priprema:  Jagode operite, očistite i narežite na manje komade. U veći lonac u kojem će te kuhati džem slažite red jagoda, red šećera. Ostavite jagode i šećer neka stoje preko noći kako bi jagode pustile svoj sok.

Idući dan kuhajte džem od jagoda na srednje jakoj vatri, uz stalno miješanje. Ovisno o tome koliko su jagode vodene, džem će se kuhati otprilike 2 sata. Gustoću džema provjerite tako da manju količinu džema izvadite na tanjurić i ohladite. Tijekom kuhanja stvarat će se pjena. Nju pokupite šefljom ili većom žlicom i bacite.

Kuhani džem ulijte u sterilizirane staklenke (oprane, osušene i zagrijane u pećnici na 200°C) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni džem čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com 
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.