Uživajte u hruskavoj teksturi i prekrasnim okusima povrća, uz egzotične umake koji će uobičajenim aromama dati sasvim novu dimenziju. Povrtni ražnjići su osvježavajuć i šaren te nadasve zdrav ljetni obrok
Sastojci:
- povrće po želji
Priprema: na duge drvene štapiće za ražnjiće redajte namirnice narezane na kockice: povrće kao što je rajčica, paprika, krastavac. Dodajte marinirani tofu, lagano prepečeni integralni kruh, dimljeni seitan te masline prema želji. Marinirajte ražnjiće po želji nekim od umaka kao što su tamari ili shoyu.
Preporuka:
EKOZONA shoyu umak - shoyu je japanski naziv za sojin umak. Tradicionalno se shoyu dobiva dugotrajnom fermentacijom soje i pšenice, posredstvom kultura mikroorganizama „koji" (lat. Aspergillus oryzae). Može se upotrebljavati u pripremanju juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća, a tijekom ljetne sezone njegova prodaja se povećava jer služi kao brza i iznimno ukusna roštilj marinada. EKOZONA shoyu umak dostupan je kupcima Konzuma u pakiranju od 250 ml po informativnoj cijeni od 29,99 kn.
EKOZONA tamari umak - tamari umak od soje izrađen je od čiste soje, vode i morske soli bez dodatka pšenice. Ne sadrži gluten, a nastaje kao "nus-proizvod" pri proizvodnji sojinog misoa. Ima iste hranjive vrijednosti kao i shoyu, ali tamniju boju i slaniji okus i stoga se koristi u dvostruko manjoj količini u odnosu na shoyu. Dobar je izvor bjelančevina i aminokiselina. Slanog je okusa i stoga se može upotrijebiti kao zamjena za sol u pripremanju mnogih jela od žitarica i povrća, ali i u proizvodnji hrane. EKOZONA Tamari dostupan je kupcima Konzuma u pakiranju od 250 ml po cijeni od 35,99 kn.
Famke
@27.08.2014. 11:24 2Obožavam ovakve lagane ljetne zalogaje, jedino još nisam probala ove japanske umake.
lulija
@27.08.2014. 11:31 1Ja ne volim te umake..
Minimojka
@27.08.2014. 11:38 2Ni ja baš nisam ljubiteljica tih umaka, arome su im uvijek jako čudne.
beba
@27.08.2014. 12:14 1Nisam za umake, ali, obožavam povrće.....
glamurlover
@27.08.2014. 13:34 1Povrće može, ali bez umaka.
Nikolina
@27.08.2014. 20:23 1I ja bih povrće bez umaka :-) zdravo i lagano
maxx
@28.08.2014. 23:39 0baš za mene
Gioia
@31.08.2014. 18:03 0ma genijalno...ja radim s špekom i gamberima lukom paprikom...može svašta....savršen spoj