Uživajte u hruskavoj teksturi i prekrasnim okusima povrća, uz egzotične umake koji će uobičajenim aromama dati sasvim novu dimenziju. Povrtni ražnjići su osvježavajuć i šaren te nadasve zdrav ljetni obrok

povrtni ražnjići

Sastojci:

- povrće po želji

Priprema: na duge drvene štapiće za ražnjiće redajte namirnice narezane na kockice: povrće kao što je rajčica, paprika, krastavac. Dodajte marinirani tofu, lagano prepečeni integralni kruh, dimljeni seitan te masline prema želji. Marinirajte ražnjiće po želji nekim od umaka kao što su tamari ili shoyu.

Preporuka:

EKOZONA shoyu umak - shoyu je japanski naziv za sojin umak. Tradicionalno se shoyu dobiva dugotrajnom fermentacijom soje i pšenice, posredstvom kultura mikroorganizama „koji" (lat. Aspergillus oryzae). Može se upotrebljavati u pripremanju juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća, a tijekom ljetne sezone njegova prodaja se povećava jer služi kao brza i iznimno ukusna roštilj marinada. EKOZONA shoyu umak dostupan je kupcima Konzuma u pakiranju od 250 ml po informativnoj cijeni od 29,99 kn.

EKOZONA tamari umak - tamari umak od soje izrađen je od čiste soje, vode i morske soli bez dodatka pšenice. Ne sadrži gluten, a nastaje kao "nus-proizvod" pri proizvodnji sojinog misoa. Ima iste hranjive vrijednosti kao i shoyu, ali tamniju boju i slaniji okus i stoga se koristi u dvostruko manjoj količini u odnosu na shoyu. Dobar je izvor bjelančevina i aminokiselina. Slanog je okusa i stoga se može upotrijebiti kao zamjena za sol u pripremanju mnogih jela od žitarica i povrća, ali i u proizvodnji hrane. EKOZONA Tamari dostupan je kupcima Konzuma u pakiranju od 250 ml po cijeni od 35,99 kn.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.