Čak i ako ne pijete kavu, stvarno biste trebali probati ovu božanstvenu slasticu. Kremasti bogati okus kao da nije s ovog svijeta!
Sastojci:
- 1 šalica (240 ml) indijskih oraščića
- 1/2 šalice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mlijeka
- 3 smrznute banane
- 3 žlice maslaca od badema
- 1 žlica instant kave, plus još malo za posluživanje
- šlag od kokosa (strana 185), i/ili komadići sirovog kakaa u zrnu (nibs), za posluživanje
Priprema: Stavite indijske oraščiće u blender i sameljite u fini prah. Dodajte bademovo mlijeko i miksajte dok ne bude glatko. Dodajte smrznute banane, maslac od badema i instant kavu pa miksajte dalje dok ne bude glatko. Izvadite u zdjelice, dodajte šlag od kokosa (ako ga koristite) i pospite komadićima kakaa u zrnu, i uživajte!
Sanjate o tome da jedete obilnu, dekadentnu porciju kremastog sladoleda, a poslije se svejedno osjećate sretno i lagano? Taj je san upravo postao java s novom kuharicom finskih blogerica, autorica i zaljubljenica u zdravu prehranu!
U kuharici "Veganski sladoled" Virpi Mikkonen i Tuulije Talvio naći ćete više od 80 recepata za sladolede na štapiću, instant-sladolede, sladoledne torte, ledene lizalice, sladoledne kreme, kremaste ledene napitke, sladoledne kolačiće i sendviče, razne preljeve i druge dodatke s isključivo zdravim, cjelovitim sastojcima: bez rafiniranih šećera, bez mliječnih proizvoda, bez glutena, s receptima za verzije bez orašastih plodova. Sa ili bez aparata za sladoled, za zabave, obitelj ili kao zdravi dekadentni desert za jednu osobu – ponekad samo od nekoliko vrhunski odabranih sastojaka. Od kremastih lizalica s borovnicom do slatko-slanog sladoleda s karamelom i kokicama, od trostruko čokoladnog frapea s metvicom do sladoledne torte s trešnjama – recepti se nižu, jedan bolji od drugoga, uz prelijepe fotografije samih autorica.
O autoricama: Virpi Mikkonen kreira recepte, piše i podučava o hrani (ima diplomu Institute for Integrative Nutrition iz New Yorka), a bavila se i novinarstvom. Njezin blog Vanelja dobio je Saveur Award 2015. Kao najbolje dizajnirani blog, a o njemu su, između ostalog pisali i Honest Cooking, HuffingtonPost, Yahoo Food. Tuulia Talvio je blogerica i učiteljica joge. O njezinom blogu Uusia Tuulia pisali su Brit +Co, Camille Styles, Yahoo Food i Feedfeed.
beba
@03.06.2016. 19:55 0Tooooooooo!!!!
gogsa
@03.06.2016. 22:24 1Dobro i slasno zvuči, ali eh gdje nabaviti bademovo mlijeko, bademovo maslo i šlag od kokosa
Đuki
@04.06.2016. 09:54 1Finoooo
Nikolina
@05.06.2016. 18:42 0Super, jedino bih iz kombinacije izbacila banane.
saraja
@06.06.2016. 10:06 0MLJAC
aurora52
@06.06.2016. 17:49 0mmmm baš bi mi pasalo sada..
zara
@21.06.2016. 21:58 0Mmmm...