Isprobajte laganu i kremastu tortu od kokosa i jagoda – desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj!

torta od kokosa i jagoda

Sastojci:

Kora od kokosa:
- 4 bjelanjka
- 150 g šećera
- 120 g kokosa

Krema od kokosa
- 4 žutanjka
- 600 ml mlijeka
- 80 g kokosa
- 100 g šećera
- 1 prašak za puding s okusom vanilije
- 1 želatina u prahu

Ostalo:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 500 g svježih jagoda
- džem od jagoda

Priprema: Bjelanjke kratko izmiksajte. Zatim dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok ne potrošite sav šećer. Na kraju lagano umiješajte kokos. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno prekrili masnim papirom. Papir malo namastite i pobrašnite, tako će te biti sigurni da vam se kora neće zalijepiti prilikom vađenja. Koru od kokosa pecite 30 minuta na 180°C, odnosno na 160°C ako imate pećnicu s ventilacijom.

Želatinu namočite prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane. Žutanjke izmutite sa šećerom, malo mlijeka i pudingom. Ostatak mlijeka i kokos zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljene žutanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri otprilike 2 minute, dok se ne zgusne. U vruću kremu ubacite nabubrenu želatinu i dobro ju promiješajte tako da se želatina otopi. Ohlađenu kremu izmiksajte i pomiješajte s 200 ml tučenog slatkog vrhnja.

Tortu slažite u kalupu u kojem se pekla kora od kokosa. Obruč kalupa obložite masnim papirom. Ohlađenu koru premažite tankim slojem džema od jagoda. Zatim nanesite polovicu kreme i preko nje posložite jagode koje ste uzdužno prerezali po pola. Jagode malo utisnite i premažite ostatkom kreme od kokosa te preko toga  premažite ostatak od 300 ml tučenog vrhnja. Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan je ukrasite po želji i poslužite!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.