Ako još niste isprobali ovaj prefini kolač od džema i čokolade, ne znate što propuštate. Toliko je sočan, čokoladan i ukusan da se nećete moći zaustaviti na jednom komadu!
Sastojci:
Sastojci za biskvit:
- 160 g šećera
- 125 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 g Bonne Maman džema od borovnica
- 180 g glatkog brašna
- 45 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soda bikarbone
Sastojci za glazuru:
- 80 g čokolade
- 25 g maslaca
- 2 žlice slatkog vrhnja
Priprema: U zdjelu stavite šećer, ulje i džem od borovnica pa sve lijepo izmutite pjenjačom. Dodajte jogurt, a zatim prosijano brašno, kakao, prašak za pecivo i soda bikarbonu. Pjenjačom lagano izmiješajte sve sastojke. Duguljasti kalup za kolač/kruh obložite masnim papirom ili namastite i pobrašnite. Biskvitnu smjesu izlijte u pripremljeni kalup. Smjesu možete izliti odjednom ili naizmjenično stavljati sloj smjese i hrpice džema, za još ukusniji i sočni kolač. Kolač pecite 40-45 minuta na 180°C. Pečeni kolač pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom. Glazuru pripremite tako da sve sastojke zagrijavate na laganoj vatri dok se ne otope. Kada se glazura stisne, kolač je spreman za posluživanje.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
beba
@25.03.2021. 11:49 0VOOOLIIIM!!!!
junx
@25.03.2021. 13:29 1Slatki svijet i Janette službeno mi imaju najbolje recepte! Oduševljena sam svime što sam dosad pekla :-)
Minimojka
@25.03.2021. 14:14 0njam njam
golub
@25.03.2021. 15:30 0Uf kako fino izgleda,a tek sastojci , mljac.
Xanita5
@28.03.2021. 15:30 0Sigurno je jako ukusan
sneki2
@29.03.2021. 07:58 0Ovo mora biti ukusno!
InnaIva
@29.03.2021. 09:42 1Nedavno sam pravila slican kolac po slicnom receptu. Svakako preporucam,nevjerojatno ukusno,vjerujem da ovakav fini desert nebi dobili ni u hotelu.
irija
@29.03.2021. 10:51 0Mljac prefino i super izgleda.
Sandrica7
@20.04.2021. 14:44 0Odličan recept, bilo bi idealno kupiti i raditi u onaj keramični kalup- zdjelicu za pećnicu.