Uživajte u receptu za nježnu i kremastu roladu od kakao biskvita i ukusne kreme s kokosom koja će vas osvojiti na prvi zalogaj!

rolada od kokosa i kakaa

Sastojci:

Kakao biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 3 žlice glatkog brašna
- 1 žlica kakaa u prahu

Krema s kokosom:
- 500 ml mlijeka
- 10 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice glatkog brašna
- 100 g kokosa
- 125 g maslaca sobne temperature

Priprema: Bjelanjke miksajte dok se ne pretvore u snijeg pa dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati dok se šećer ne otopi. Uz miksanje dodajte i jedan po jedan žutanjak. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao pa sve još jednom izmiksajte na najmanjoj brzini. Biskvitnu smjesu izlijte u lim za pečenje (cca 30x30 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom. Biskvit pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Vrući biskvit zamotajte u roladu zajedno s papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

Za pripremu kreme brašno razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i kokosom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeno brašno pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohlađenu kremu izmiksajte zajedno s maslacem sobne temperature. Ohlađeni biskvit razmotajte, premažite kremom (malo kreme ostavite za premazivanje cijele rolade) pa ponovo zamotajte u roladu. Cijelu roladu premažite tankim slojem kreme i posipajte s malo kokosa. Prije posluživanja roladu ostavite barem dva sata u hladnjaku.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.