Šnenokle, paradižet, žličnjaci... mnogo je naziva za ovu ukusnu, starinsku slasticu! Dobro rashlađeni žličnjaci odličan su izbor kao lagani desert!

snenokle

Sastojci:

- 1 l mlijeka
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 40 g gustina

Priprema: Bjelnjacima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Mlijeko stavite u dublji lonac i pustite neka se zagrije do vrenja dok miksate bjelanjke. U vrelo mlijeko žlicom dodajte po malo bjelanjaka. Žličnjake kuhajte na laganoj vatri otprilike minutu, a zatim ih šupljačom izvadite u tanjur. Žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Ulijte smjesu u mlijeko u kojem su se kuhali žličnjaci pa kratko prokuhajte stalno miješajući dok ne dobijete lijepu kremu. Mlijeko po potrebi procijedite prije nego što ulijete smjesu od žutanjaka. U duboke tanjure ili zdjelice ravnomjerno rasporedite kremu i šnenokle te ih dobro rashadite prije posluživanja.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.