Šnenokle, paradižet, žličnjaci... mnogo je naziva za ovu ukusnu, starinsku slasticu! Dobro rashlađeni žličnjaci odličan su izbor kao lagani desert!
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 40 g gustina
Priprema: Bjelnjacima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Mlijeko stavite u dublji lonac i pustite neka se zagrije do vrenja dok miksate bjelanjke. U vrelo mlijeko žlicom dodajte po malo bjelanjaka. Žličnjake kuhajte na laganoj vatri otprilike minutu, a zatim ih šupljačom izvadite u tanjur. Žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Ulijte smjesu u mlijeko u kojem su se kuhali žličnjaci pa kratko prokuhajte stalno miješajući dok ne dobijete lijepu kremu. Mlijeko po potrebi procijedite prije nego što ulijete smjesu od žutanjaka. U duboke tanjure ili zdjelice ravnomjerno rasporedite kremu i šnenokle te ih dobro rashadite prije posluživanja.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Minimojka
@13.01.2020. 13:58 1luda sam za njima <3
golub
@13.01.2020. 14:24 1Pre, pre fino, obožavam .
sneki2
@13.01.2020. 14:50 1Obožavam ih! U kremu volim staviti i pola vrećice pudinga od vanilije.
Angy
@13.01.2020. 15:14 1Tako ih jako volim, a tako ih rijetko radim :(
Metafora
@13.01.2020. 18:07 2I zaboravih na njih, a volim ih. Hvala na ideji!
Marija753
@13.01.2020. 19:47 1Jesam se ih najela kad sam bila dijete,"stara"ih je redovito radila,prefine su....
Lukinamama
@14.01.2020. 07:13 2Mmmm ufff
Janka
@14.01.2020. 07:54 2Super ! Hrana iz mojeg djetinjstva : ) !!!
kikemedo
@14.01.2020. 08:13 2Super izgleda.
Lady 12
@14.01.2020. 08:16 2Prefinoo
klara
@14.01.2020. 08:37 2To je nešto što me vraća u djetinjstvo.