I od bundeve se rade fini deserti! Dokaz za to je ova predivna rolada s butternut tikvom, lješnjacima te finim nadjevom od krem sira!

rolada s bundevom

Sastojci:

Biskvit s bundevom:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 200 g pirea od bundeve
- 1/2 žličice cimeta
- 50 g sitno nasjeckanih lješnjaka

Krema od sira:
- 200 g krem sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 2 vanilin šećera

Priprema: Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Miksajte ih 2-3 minuta dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. Zatim dodajte pire od bundeve i cimet. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Biskvitnu smjesu izlijte u lim za pečenje (30x30 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom. Preko smjese ravnomjerno rasporedite sitno nasjeckane lješnjake. Biskvit pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C.

Pečeni biskvit preokrenite na čistu kuhinjsku krpu tako da dio s lješnjacima bude okrenut prema krpi. Biskvit umotajte u roladu zajedno s papirom za pečenje i ostavite ga na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ohlađeni biskvit odmotajte i pažljivo uklonite papir za pečenje. Krem sir pomiješajte s vanilin šećerom, zatim ulijte slatko vrhnje pa miksajte kremu dok ne dobijete željenu čvrstoću. Biskvit premažite pripremljenom kremom od sira, zamotajte ga ponovo u roladu i spremite u hladnjak. Prije posluživanja kolač posipajte šećerom u prahu.

Slatki savjet: Umjesto lješnjaka možete koristiti i orahe.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.