Iako je za pripremu ovih kora potrebno odvojiti malo više vremena, Pavlova torta je vrlo ukusna i nježna torta s hrskavim, a ujedno mekanim korama. Upotpunjena šlagom, aromatiziranim limun-šećerom te raznolikim bobičastim voćem, prava je poslastica

receipt pavlova

Sastojci:

Kore od bjelanjaka:
- 8 jaja
- 260 g kristal šećera
- 2 paketića Dr. Oetker vanilin šećera
- 1 žlica Dr. Oetker gustina
- 1 žlica limunovog soka
p- rstohvat soli

Šlag krema:
- 2 paketa Dr. Oetker šlag pjene
- 300 ml hladnog mlijeka
- 1 paketić Dr. Oetker limun šećera

Ostalo:
- 500 g svježeg bobičastog voća
- 2 žlice Dr. Oetker bademovih listića

Priprema: Na papiru za pečenje iscrtajte tri jednaka kruga promjera 20 cm. Ja sam na većem papiru nacrtala 2 kruga, a na manjem 1 krug. Papire okrenite naopako. Veći papir stavite na veliki lim za pečenje, a drugi na jedan manji. Papire za pečenje premažite s malo maslaca kako biste kasnije lakše odlijepili kore. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok ne dobijete snijeg. Zatim po malo dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miksati smjesu dok se sav šećer ne otopi. Probajte malo smjese, kada više ne osjetite kristaliće šećera među prstima, znači da su bjelanjci dobro izmiksani. Na kraju dodajte prosijani gustin i limunov sok pa sve još kratko izmiksajte.

Na pripremljene limove, odnosno papire, rasporedite smjesu u nacrtane krugove. Limove za pečenje stavite u pećnicu zagrijanu na 120 °C. Kore pecite otprilike 1 sat i 40 minuta, dok kore ne postanu čvrste i hrskave. Ja sam ih pekla istovremeno na dvije razine, a nakon sat vremena pečenja sam im zamijenila mjesta. Pečene kore ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade.

Bademove listiće tostirajte na tavici bez dodatka masnoće dok ne poprime lijepu zlatno smeđu boju. Premjestite ih na tanjur i ostavite da se ohlade. Za pripremu šlag pjene, sadržaj iz pakiranja izmiksajte s hladnim mlijekom kako je navedeno u uputama na poleđini. Tijekom miksanja dodajte jedan limun šećer. Na stalak za torte slažite red kora od bjelanjaka, red šlag pjene i svježeg voća. Vrh torte također ukrasite s malo šlag pjene, svježim voćem i tostiranim bademovim listićima. Tortu spremite u hladnjak na sat vremena i poslužite! 

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com  
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.