Sočni, čokoladni brownie muffini, u kombinaciji s tradicionalnom talijanskom poslasticom i kavom, desert su koji će vas osvojiti! Od ove količine smjese dobit će te 12-14 muffina, ovisno o veličini kalupa. Smjesu možete koristiti i za pripremu brownieja u obliku kolača u nekome manjem kalupu

recepti muffini sa sladoledom

Sastojci:

Brownie muffini:
- 130 g čokolade za kuhanje
- 130 g maslaca
- 60 g glatkog brašna
- 30 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 3 jaja

Ostalo:
- sladoled od vanilije
- rashlađena kava

Priprema: Čokoladu i maslac otopite na pari pa ostavite sa strane da se malo ohladi. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i sol. Dodajte jaje, otopljenu čokoladu i maslac pa pjenjačom sjedinite sve sastojke. Smjesu rasporedite u kalup za muffine. Ja sam kalup samo namastila i pobrašnila, a li vi smjesu po želji možete uliti u papirnate košarice. Svaku košaricu napunite do ¾ visine. Čokoladne muffine pecite 15 minuta na 180°C, čačkalicom provjerite jesu li pečeni.

Pečene muffine ostavite 5 minuta na sobnoj temperaturi da se malo ohlade, a zatim ih pažljivo izvadite iz kalupa. Poslužite ih tople s kuglicom sladoleda od vanilije i unaprijed kuhanom i rashlađenom kavom.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.