Svi volimo čupavce, taj sjajan spoj mekanog biskvita, čokolade i kokosa. Ova "bijela" varijanta će vas još više oduševiti. Ako već nisu, sočni čupavci s bijelom čokoladom postat će vaš omiljeni desert

cupavci s kokosom

Sastojci: 

Biskvit:
- 3 jaja
- 220 g šećera
- 1 vanilin šećer
- naribana korica 1/2 limuna
- 180 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- 290 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo

Ostalo:
- 250 ml mlijeka
- 250 g bijele čokolade
- 150 g maslaca
- 200 g kokosa

Priprema: Bjelanjke miksajte dok se ne zapjene pa postupno dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Nastavite lagano miskati i dodajte ulje, limunovu koricu, dio brašna (1/3), prašak za pecivo, jedan po jedan žutanjak i mlijeko. Na kraju dodajte i ostatak brašna. Smjesu izlijte u kalup za pečenje prekriven masnim papirom (25x35 cm) pecite 10 minuta na 180°C. Ohlađeni biskvit narežite na kockice. Mlijeko i razlomljenu čokoladu zagrijavajte na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac pa zagrijte umak do vrenja i maknite s vatre. Miješajte dok se maslac ne otopi. Kockice biskvita umačite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u kokosovo brašno.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.