Neodoljiv spoj hrskave čokoladne kore, tučenog slatkog vrhnja i jagoda!

pavlova s jagodama i slagom

Sastojci:

Kora od bjelanjaka:

- 4 bjelanjka
- prstohvat soli
- 200 g kristal šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica gustina
- 30 g kakaa u prahu
- 50 g čokolade

Ostalo:

- 200 ml slatkog vrhnja
- svježe jagode
- komadići čokolade

Priprema: Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksajte u snijeg. Postupno dodajte šećer i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se kristalići šećera ne otope. Dodajte limunov sok pa smjesu još kratko izmiksajte. Na kraju dodajte prosijani gustin i kakao te otopljenu i ohlađenu čokoladu. Iako inače dodajem nasjeckanu čokoladu, ovaj put sam je otopila u Zenker silikonskom lončiću, ohladila i umiksala u smjesu od bjelanjaka.

Na lim za pečenje stavite masni papir. Ja sam koristila Zenker papir za pečenje i na njemu od smjese formirala oblik kruga promjera cca 24 cm. Koru od bjelanjaka i čokolade pecite 2 h na temperaturi od 120 °C. Ohlađenu koru pažljivo premjestite na rešetku za hlađenje ili tanjur za torte. Kada se Pavlova potpuno ohladi premažite ju tučenim slatkim vrhnjem i dodatno ukrasite čokoladom i jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem.

Slatki savjet: Pavlovu je najbolje premazati šlagom i ukrasiti voćem netom prije posluživanja jer jako upija vlagu pa kora s vremenom tone i postaje mekša.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.