Lisnato tijesto, naravno ono kupovno, jako je zahvalno za pripremu brzih i jednostavnih slastica. Ovaj put vam donosimo recepti za kolačiće s džemom od jagoda, kao inspiraciju za pripremu jednostavnog proljetnog deserta koji možete podijeliti s dragim osobama
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- džem od jagoda
- 1 jaje za premazivanje
Priprema: Lisnato tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa rezačima za kekse u obliku srca izrezujte tijesto. Ja imam Zenker komplet rezača za kekse različitih veličina srca, a za ove kolačiće koristila sam najmanji oblik. Na svako drugo srce stavite malo džema od jagoda. Možete naravno koristiti i džem od nekog drugog voća ili čokoladni namaz, kako više volite.
Rubove preostalih srca premažite s malo hladne vode tako da se rubovi kasnije bolje prilijepe kada budete spajali srca. Rubove prstima lagano pritisnite da se tijesto zalijepi, a zatim ih još malo pritisnite vilicom. kolačiće premažite razmućenim jajetom i pecite ih 6-8 minuta na 180°C, ovisno o jačini pećnice. Kada dobiju zlatno smeđu boju gotovi su. Poslužite ih tople ili ohlađene, samo ih barem kratko ohladite nakon pečenja jer je džem u njima kipući!
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Angy
@11.03.2022. 08:45 2Kako uspije dobiti ovako lijep tanak obrub, meni uvijek ostane širok!?
sneki2
@11.03.2022. 09:30 1Prekrasno! Tako jednostavno a fino.
beba
@11.03.2022. 11:43 0Fiiinooooo!!!!
Minimojka
@11.03.2022. 13:23 1jao njam njam
golub
@11.03.2022. 15:35 1Kako finooo, njami
Super recept
tejchy23
@14.03.2022. 09:44 0Prekrasno izgledaju, a sigurno je i fino
Uniqa
@14.03.2022. 09:53 0Baš super izgledaju
irija
@24.03.2022. 16:43 0Baš su krasni i fini.