Lisnato tijesto, naravno ono kupovno, jako je zahvalno za pripremu brzih i jednostavnih slastica. Ovaj put vam donosimo recepti za kolačiće s džemom od jagoda, kao inspiraciju za pripremu jednostavnog proljetnog deserta koji možete podijeliti s dragim osobama

lisnata srca s džemom od jagoda

Sastojci:

- 500 g lisnatog tijesta
- džem od jagoda
- 1 jaje za premazivanje

Priprema: Lisnato tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa rezačima za kekse u obliku srca izrezujte tijesto. Ja imam Zenker komplet rezača za kekse različitih veličina srca, a za ove kolačiće koristila sam najmanji oblik. Na svako drugo srce stavite malo džema od jagoda. Možete naravno koristiti i džem od nekog drugog voća ili čokoladni namaz, kako više volite. 

Rubove preostalih srca premažite s malo hladne vode tako da se rubovi kasnije bolje prilijepe kada budete spajali srca. Rubove prstima lagano pritisnite da se tijesto zalijepi, a zatim ih još malo pritisnite vilicom. kolačiće premažite razmućenim jajetom i pecite ih 6-8 minuta na 180°C, ovisno o jačini pećnice. Kada dobiju zlatno smeđu boju gotovi su. Poslužite ih tople ili ohlađene, samo ih barem kratko ohladite nakon pečenja jer je džem u njima kipući!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.