Priprema domaće marmelade nije teška niti komplicirana! Isprobajte ovaj jednostavan recept i pripremite svoju slatku zimnicu!

marmelada od breskve

Sastojci:

- 5 kg bresaka
- 1,5 kg šećera
- 2 vanilin šećera
- sok od 1 limuna
- 1 želin

Priprema: Breskve operite i očistite od koštica. U lonac veće zapremnite stavite prepolovljene breskvice, dodajte im sok od limuna i 1 kg šećera. Breskve uz često miješanje kuhajte na sredne jakoj vatri dok ne omekšaju, cca 15-20 minuta. Kada breskve omekšaju dobro ih usitnite štapnim mikserom. Ukoliko vam smetaju sitni komadići (kožica od bresaka), pekmez slobodno propasirajte. Marmeladi dodajte ostatak šećera, vanilin šećer i želin. Uz miješanje, marmeladu kuhajte još cca 20 minuta, a pjenu koja se nakuplja na vrhu uklanjajte. Kuhanu marmeladu ulijte u sterilizirane staklenke (oprane i zagrijane u pećnici) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni pekmez čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.