Priprema domaće marmelade nije teška niti komplicirana! Isprobajte ovaj jednostavan recept i pripremite svoju slatku zimnicu!
Sastojci:
- 5 kg bresaka
- 1,5 kg šećera
- 2 vanilin šećera
- sok od 1 limuna
- 1 želin
Priprema: Breskve operite i očistite od koštica. U lonac veće zapremnite stavite prepolovljene breskvice, dodajte im sok od limuna i 1 kg šećera. Breskve uz često miješanje kuhajte na sredne jakoj vatri dok ne omekšaju, cca 15-20 minuta. Kada breskve omekšaju dobro ih usitnite štapnim mikserom. Ukoliko vam smetaju sitni komadići (kožica od bresaka), pekmez slobodno propasirajte. Marmeladi dodajte ostatak šećera, vanilin šećer i želin. Uz miješanje, marmeladu kuhajte još cca 20 minuta, a pjenu koja se nakuplja na vrhu uklanjajte. Kuhanu marmeladu ulijte u sterilizirane staklenke (oprane i zagrijane u pećnici) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni pekmez čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
beba
@29.08.2017. 18:59 1Mmmmmm..... finoooo!!!
ileanna
@30.08.2017. 09:48 1Finoooo!
Nikolina
@31.08.2017. 20:18 1Klasičan recept za manje više sve džemove, količina šećera ovisi o slatkoći voća i možda se dodaje još neki začin (negdje cimet, netko zna dodati i malo alkohola), jedino nikako ne bih koristila želin. Nema potrebe.
mija
@03.09.2017. 17:59 0Obožavam domaće džemove, od šljiva, marelica, breskva...
mija
@03.09.2017. 17:59 0Obožavam domaće džemove, od šljiva, marelica, breskva...