Kada se zaželite jednostavnog i ukusnog deserta iz bakine kuhinje, posegnite za ovim receptom. Sve sastojke zasigurno već imate kod kuće!

skoljkice s pekmezom

Sastojci:

Tijesto:
- 125 g svinjske masti
- 300 glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- naribana korica ½ limuna
- 100 ml tople vode

Ostalo:
- pekmez ili džem od malina (ili neki drugi po izboru)
- šećer u prahu za posipanje

Priprema: U zdjeli umijesite sve sastojke, tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena. Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na silikonskoj podlozi za tijesto. Čašom izrezujte krugove od tijesta. U svaki krug stavite malo džema od malina, a krajeve dobro pritisnite malom vilicom kako džem tijekom pečenja ne bi iscurio. Školjkice posložite na blago namašćen lim za pečenje i pecite 15 minuta na 180°C dok lagano ne porumene. Ostavite ih da se kratko ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih još tople uvaljajte ili posipite šećerom u prahu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.