Na zagrebačkoj adresi Nova ves 4 predstavljen je japansko-peruanski fusion restoran Hanami, koji uz svakodnevno svježe namirnice donosi i nova gastro iskustva iz kuhinje Nikkei

 

hanami

Odlične vijesti za restorantsku scenu metropole stižu iz novootvorenog Hanamija, koji je unio dugopriželjkivane novosti u dosadašnju gastro ponudu. U sklopu restorana Baltazar, chef Motohiko Mochizuki i vlasnici Baltazara obitelj Čimbur zajedničkim snagama otvorili su restoran koji donosi neke nove ideje i okuse za zagrebačku publiku.

hanami

Chef Motohiko dobro je poznato ime među ljubiteljima ukusne hrane – svoju reputaciju brusio je kao glavni chef Takenoka, da bi nakon 15 godina odlučio slijediti svoj san o otvaranju vlastitog restorana. I nije pogriješio, jer predstavljena jela jamče sasvim novo iskustvo.

hanami

Kuhinja Nikkei svoje početke vuče iz Južne Amerike, kada su japanski emigranti svoja tradicionalna jela počeli postepeno miješati i pripremati s dostupnim, njima do tada nepoznatim namirnicama, koristeći pritom nove metode kuhanja. Isti pristup preuzeo je chef Motohiko, koji će u svoja jela uvesti autohtone hrvatske namirnice i dati im novo ruho i još privlačniji okus.

hanami

 

hanami

hanami

Hanami je otvoren od ponedjeljka do subote, od 13 do 23 h, a sve informacije i najnovije vijesti mogu se pronaći na Facebook i Instagram profilu restorana.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.