Ako već morate imati nered oko sebe, neka bude od čokolade jer rezultat su prefine praline koje zaista lijepo izgledaju tako da možete počastiti sebe ili razveseliti prijatelje

recept praline

Sastojci:

Tamna čokolada:
- 250 g tamne čokolade
- 2 žlice ulja

Punjenje:
- 70 ml slatkog vrhnja
- 70 g bijele čokolade
- 1 žlica amaretto likera
- malo krokanta od lješnjaka

Priprema: Na pari otopite čokoladu i ulje. Ja koristim praktičnu zdjelicu za topljenje čokolade koju možete pronaći u web shopu Slatkog svijeta. Kistom uzimajte pa malo otopljene čokolade pa premažite silikonske kalupe i spremite ih u hladnjak (ili u zamrzivač) na nekoliko minuta. Ako je sloj čokolade na stranicama tanak, ponovite postupak još jednom prije dodavanja punjena. Za pripremu punjenja slatko vrhnje i bijelu čokoladu otopite u zdjelici pa dodajte 1 žlicu Amaretto likera. Punjenje ohladite na sobnoj temperaturi. Treba biti u tekućem stanju da ga jednostavno možete rasporediti u kalupe, ali opet ne bi smjelo biti prevruće kako ne bi otopilo čokoladu. Rashlađenom smjesom pažljivo punite kalupe do pola, a zatim na svaki stavite malo krokanta od lješnjaka. Preko punjena prelijte ostatak tamne čokolade pa uz pomoć špatule lijepo poravnajte površinu i odstranite višak čokolade. Kalupe spremite u hladnjak da se praline stvrdnu, a zatim ih izvadite iz kalupa i servirajte u papirnatim košaricama.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Čitateljice portala Femina.hr, uz unos koda #femina; imaju 20% popusta na kupnju svih kuhinjskih artikala na web shopu: http://slatkisvijet.com/shop.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.