Jednostavan, izuzetno sočan i ukusan kolač s kokosom, šljivama i breskvama. Tijesto za ovaj kolač neka vam bude baza za rane varijante – možete ga raditi i s nekim drugim voćem kao što su višnje, marelice ili bobičasto voće. Jednako je ukusan i s dodatkom banana i čokolade

kolac s kokosom i sljivama

Sastojci:

- 160 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 jaja
- 160 ml ulja
- 250 ml tekućeg jogurta
- naribana korica ½ limuna
- 80 g kokosa
- 260 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 400 g svježeg voća (npr. breskve, šljive, maline, višnje...)

Priprema: Jaja i šećer kratko izmiksajte. Dodajte ulje i jogurt, limunovu koricu, a zatim i suhe sastojke – kokos te prosijano brašno i prašak za pecivo. Sve još kratko izmiksajte da se svi sastojci sjedine. Kalup za kolače (24x32 cm) obložite masnim papirom ili namastite i pobrašnite. U kalup istresite pripremljenu smjesu, a preko smjese ravnomjerno rasporedite voće. Voće prethodno očistite i narežite na manje komade. Ako je voće kiselo, prije nego što ga stavite na smjesu pomiješajte ga s malo šećera. Kolač pecite na temperaturi od 180°C, 40-45 minuta, ovisno o jačini pećnice. Kolač ohladite i poslužite samostalno ili sa žlicom milerama, kombinacija je jako ukusna.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.