Samo jedan slatkiš nosim sa sobom kada posjećujem Hrvatsku, a to su suhe šljive u čokoladi, jedan od omiljenih poljskih slatkiša. Iako prije preseljenja u Poljsku nikada nisam razmišljala o poljskoj hrani, ono što me dočekalo ugodno me iznenadilo. Vrlo brzo sam postala ovisna o dobrom poljskom kruhu, fantastičnom maslacu, fermentiranom povrću, najboljim bezama na svijetu i naravno šljivama u čokoladi

suhe sljive u cokoladi

Suhe šljive u čokoladi su vrlo jednostavan desert koji je lako pripremiti kod kuće. Sve što trebate su dobre suhe šljive (ne smiju biti presuhe!) i omiljena čokolada. Šljive uvaljajte u rastopljenu čokoladu, dobro ohladite i to je sve! Moja verzija suhih šljiva u čokoladi je ona zdrava, bez šećera, bez glutena i bez grižnje savjesti!

suhe sljive u cokoladi

Sastojci:

- 15 g čipsa od jagode
- 12 suhih šljiva
- 100 g sjeckanih oraha + 12 polovica oraha
- 50 ml kokosovog ulja, rastopljenog
- 3-4 žlice meda
- 3-4 žlice kakaa

suhe sljive u cokoladi

Pripema: Čips od jagode usitnite u prah u dobrom blenderu ili mlincu za kavu. Šljive napunite polovicama oraha. Dobro pomiješajte rastopljeno kokosovo ulje, med, kakao i sjeckane orahe. Kušajte smjesu, ako vam nije dovoljno slatka dodajte još meda. Šljive punjene orasima stavljajte jednu po jednu u smjesu s kakaom i slažite na tanjur obložen papirom za pečenje. Stavite sve hladiti oko pola sata. Nakon pola sata ponovite postupak i ponovo stavite hladiti oko pola sata. Ohlađene praline uvaljajte u prah od jagoda i poslužite hladne.

Pripremila: Adriana Juriša, Wear Eat Love

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.