Ukusan kremasti kolač od kokosa i čokoladne puding kreme zaslužit će mjesto na vašem popisu omiljenih deserta
Sastojci:
Kora od kokosa:
- 6 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 50 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 80 g kokosa
Preljev za koru:
- 200 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
Krema od kokosa:
- 6 žutanjaka
- 200 g šećera
- 800 ml mlijeka
- 100 g gustina
- 125 g maslaca
- 80 g kokosa
Čokoladna puding krema:
- 600 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 2 praška za puding s okusom čokolade
- 100 g maslaca
- 200 ml slatkog vrhnja
Ostalo:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 40 g kokosa
Priprema:
Za pripremu kore, bjelanjcima dodajte prstohvat soli i kratko ih miksajte dok se ne zapjene. Postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite ih miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Snijegu od bjelanjaka umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umiješajte i kokos.
Smjesu rasporedite na dno većeg kalupa za pečenje (30x35 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Koru pecite otprilike 20 minuta na temperaturi od 180 °C, dok ne poprimi zlatno žutu boju. Mlijeko prokuhajte s vanilin šećerom pa prelijte preko tek pečene, vruće kore. Kalup malo nagnite lijevo-desno da se mlijeko upije po cijeloj površini kore. Ostavite koru da se hladi.
Za pripremu bijele kreme u loncu pjenjačom izmutite žutanjke, šećer, gustin i malo mlijeka. Dodajte ostatak mlijeka i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne, kao puding. Kremu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ju izmiksajte s maslacem sobne temperature. Na kraju umiješajte kokos.
Za pripremu čokoladne kreme, puding od čokolade skuhate u mlijeku prema uputama na pakiranju. Naravno, uz dodatak šećera. Ohlađeni puding izmiksajte s maslacem sobne temperature, a zatim pomiješajte s tučenim, slatkim vrhnjem. Ohlađenu koru najprije premažite kremom od kokosa, a zatim čokoladnom puding kremom. Preko čokoladne kreme premažite tučeno slatko vrhnje i ukrasite kolač kokosom. Kolač prije posluživanja ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
kikemedo
@10.10.2018. 20:31 3Odličan kolač.
mini69
@10.10.2018. 20:49 4Morat cu ga probat!obozavam kokos!!!
lidac
@10.10.2018. 22:34 2Super, ali nije bas za one s povisenom masnocom u krvi:(
beba
@10.10.2018. 23:57 2Obožavam kokos!!!! Ovo je sigurno pre prefinooo!!!!!!!
nives023
@11.10.2018. 08:28 4Mljac...
Gioia
@11.10.2018. 10:04 3Uvijek dobri recepti, šteta što baš ne radim kolače, mama je dijabetičar, pa njoj više ne radim, a sada uopće, i sam razvila brigu oko toga.
Ako imate dobre recepte kolača za dijabetičare, iako me dijabetolog ispravio odmah da ne postoje kolači za dijabetičare....da oobjavite, hvala.
Minimojka
@11.10.2018. 11:35 2ajme ovo je savrseno
načelnikova_žena
@11.10.2018. 12:35 3Pa lagan je recept a i volim kokos. Budemo isprobali
cuce
@11.10.2018. 13:12 2Kolac zvuci doista super, a rijetko pravim nesto sa kokosom, tako da cu morat isprobati.@itka, kraj tolikog raspona namirnica danas ne vjerujem da ne postoje kolaci za dijabeticare, pa vjerujem da ce Vam netko upuceniji moci nesto preporuciti.
sneki2
@11.10.2018. 14:52 2Mora biti ukusno po opisanim sastojcima!
golub
@11.10.2018. 14:58 4Njami , njami jako fin recept.
bubu malla
@11.10.2018. 16:23 2Obožavam kokos,a pošto je ljeto završilo, možemo se opet debljati pa zahvaljujem na receptu :D :D
Hinka
@11.10.2018. 19:18 3Mmm. I sad bih jedan:
Gioia
@12.10.2018. 13:15 1Cuce, hvala.
No dijabetolog nas odvratio od fruktoze i sladila te stevije u kolačima za dijabetičare...a drugačijih kolača nema za dijabetičare....radije joj dam voćku, zdravo i slatko.
Nikolina
@14.10.2018. 20:52 2Mmmmm
pandora1942
@25.11.2018. 00:59 0Ajme kako dobro izgleda... Moram isprobati..
irija
@30.11.2018. 10:12 0Jako fini kolač kokos obožavam pesebno miris.