Zagreb i slastičarnica Orijent – ljubav je to koja traje od davne 1936. godine. Otada do danas, stalno oduševljavaju svojom kreativnošću i slatkom ponudom. Ove jeseni, ne propustite savršene deserte od kestena, sladolede, ali i nove zvijezde - malo drugačiju međimursku gibanicu i 9. simfoniju uz koju će vam sva osjetila zapjevati od radosti!
Jesen u Zagrebu pokazuje svu svoju raskoš, a jednako raskošna je i ponuda poznate zagrebačke slastičarnice Orijent, iz koje se ovih dana šire opojni mirisi maka, jabuka, šljiva, cimeta i karamele. Ipak, kao vječna inspiracija jeseni ističe se kesten, koji je ove sezone zvijezda u čak 7 Orijentovih slastica, uz neizostavni kesten pire.
Novitet u ovosezonskoj vitrini je kesten torta, slasni spoj ovog jesenskog ploda i bijele čokolade. Tu su i kesten rolada, divna kombinacija mekog biskvita, kestena i čokolade te maron, idealan odabir za ljubitelje jednostavnih, ali efektnih okusa. Prave gurmane oduševit će Medvedgradska torta od tankog čokoladnog prhkog tijesta, kestena, moussea od čokolade i šlaga, ali i Crna kraljica, koja zavodi čarobnim okusima kestena, moussea od nugata, karamele i čokolade. Ako volite "kesten bombu“, svidjet će vam se Kesten nutty, kao spoj kesten moussea i kesten pirea sa čokoladnim insertom, a sve na prhkoj košarici.
Legenda o jeseni i imenom i odabirom sastojaka kao što su mak, kesten i šljive, obećava pravi jesenji doživljaj. Ne meniju je, naravno, i mnogima omiljeni jesenki slatki zalogaj, u kojem kesten najviše dolazi do izražaja - kesten pire. Okuse jeseni 'brani' Martinova torta, čiji je glavni sastojak grožđe, a slavi krštenje vina poznatije kao Martinje, koje se tradicionalno održava u studenome.
Međimurska gibanica with a twist – tako bi se mogao opisati Međimurski rafung, desert inspiriran tradicionalnim međimurskim kolačem, uz dodatak čarolije Orijenta - tanki biskvit s makom, kremom od mascarponea, slatkog vrhnja i čokolade te pireom od jabuke garantirano će oduševiti i najizbirljivija nepca. Svoju premijeru ove jeseni doživjela je i slastica pod nazivom 9. simfonija – prava simfonija savršeno izbalansiranih okusa lješnjaka, kakaa, crvenog i crnog ribiza, bijele čokolade i čokolade od naranče.
Osim kolača i torti, Orijent ove jeseni donosi nove i nesvakidašnje okuse sladoleda. Jesenska čarolija se nastavlja pa ćete imati priliku okusiti Jesen stiže, koja donosi aromatičan spoj šljiva i maka. Okus krušaka okupanih u rizlingu nosi naziv Bablje ljeto, koji nostalgično podsjeća na posljednje toplije dane. One najodvažnije čeka sladoled okusa Black špek, odnosno kuglica mješavine crne čokolade, kakao čokolade i kave sa špekom kao hrskavim posipom. Povratak u djetinjstvo pruža Brown hi, koji neodoljivo podsjeća na bombone Bronhi. Klasičan jesenski okus kestena i čokolade sadržan je u Maronu, a tarte tatin zapravo je najukusnija pita od jabuke i karamele s dodatkom cimeta u kuglici sladoleda.
Kaže se kako ništa ne spaja ljude poput dobre hrane. Slastičarnica Orijent svojim slasnim kolačima spaja Zagrepčane i njihove goste posljednjih 85 godina, bilo da je riječ o klasicima poput kremšnita, šaumšnita, savijača ili baklave, u kojima se ovdje može uživati tokom cijele godine, ili pak sezonskim kolačima, u kojima se može uživati tek nekoliko mjeseci godišnje.
Uniqa
@05.11.2021. 08:48 1Mmmmmmmmmmmmm
Minimojka
@05.11.2021. 11:19 2prelijepi, orijent je kult, moram otici probati
beba
@05.11.2021. 11:47 1Mmmmmmmm!!!!! Koja ljepota delicija!!!1
kawasakica
@05.11.2021. 15:14 1Ne znam šta finije zvuči... :-)
golub
@05.11.2021. 15:25 1Uuuu zivim u Samoboru i tu su kremsnite broj jedan, ali ja bi radje ove delicije, njammmm
irija
@06.11.2021. 18:16 0Obožavam torte.
lidac
@08.11.2021. 08:21 0Lijepo
Lady 12
@08.11.2021. 12:27 0Prefinooo
Superwoman
@08.11.2021. 13:54 0Mmmmmm, cure sline.....