Uz pregršt sitnih božićnih kolačića, uvijek je lijepo imati neko iznenađenje u obliku kremastog kolača kao lagani desert nakon blagdanskog ručka. Rolada od vanilije odličan je izbor zbog jednostavne pripreme, ali i zbog dekorativnog izgleda

rolada s cokoladom i pudingom od vanilije

Sastojci:

Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 60 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 20 g kakaa u prahu

Krema s pudingom:
- 250 ml mlijeka
- 80 g šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 1 prašak za puding s okusom vanilije
- 125 g maslaca sobne temperature

Ostalo:
- 1 pakiranje RUF glazure od mliječne čokolade

Priprema: Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg postupno dodajući šećer. Nastavite miksati pa dodajte jedan po jedan žutanjak. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (30x40 cm) obložen masnim papirom pa pecite 15 minuta na temperaturi od 180 °C. Pečen, još vrući biskvit zarolajte zajedno s masnim papirom u kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi. 

Prašak za puding razmutite u malo mlijeka, a ostatku mlijeku dodajte šećer i zagrijte ga do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje, površinu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni puding izmiksajte s maslacem sobne temperature. Ohlađeni biskvit pažljivo razmotajte i premažite s kremom od pudinga. Biskvit ponovno zarolajte i spremite u hladnjak na 2-3 sata da krema očvrsne. Prije posluživanja kolač prelijte RUF glazurom od mliječne čokolade.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.