Mramorni kuglof jedan je od omiljenih i najjednostavnijih kolača svih domaćica. Ovaj puta za mramorne šare nije zaslužan kakao već smeđi šećer i cimet

kuglof s cimetom

Sastojci:

Sastojci za kuglof:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 250 glatkog brašna
- ½ praška za pecivo

... i još:
- 2 žličice cimeta
- 2 žlice tamnog Muscovado šećera

Priprema: Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mlijeko i ulje, a zatim brašno i prašak za pecivo. Smjesu još kratko izmiješajte na najmanjoj brzini tek toliko da se svi sastojci sjedine, odnosno da uklonite grudice. Malo manje od polovice smjese izdvojite pa u nju dodajte cimet i Muscovado tamni šećer. Zenker mini kalupe za kuglof lagano namastite i pobrašnite, a zatim naizmjenično dodajte svijetlu i tamniju smjesu. Od ove količine smjese možete ispeći 6 mini kuglofa ili 1 klasični. Ako se odlučite za mini verzije, pecite ih cca 15 minuta na 180°C. Veliki, klasičan kuglof pecite otprilike 40 minuta na istoj temperaturi. Pečeni kuglof ostavite 10-ak minuta u kalupu, a zatim ga pažljivo izvadite (preokrenite) i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prije posluživanja pospite ga šećerom u prahu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Čitateljice portala Femina.hr, uz unos koda #femina; imaju 20% popusta na kupnju svih kuhinjskih artikala na web shopu: http://slatkisvijet.com/shop.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.