Ukusan i sočan kolač sa svježim voćem i lješnjacima izvrstan je izbor za sve koji ne vole previše šećera. Osim toga, ne sadrži gluten i lagan je za pripremu
Sastojci:
Prhko tijesto:
- 240 g bezglutenske mješavine za kolače
- 130 g maslaca
- 1 jaje
- ½ žličice soli
- 2 žlice vrhnje
Nadjev:
- 250 g svježih kupina
- 2 svježe breskve
Mrvičasti posip:
- 150 g bezglutenske mješavine za kolače
- 120 g sitno sjeckanih lješnjaka
- ½ žličice soda bikarbone
- 80 g šećera
- 80 g maslaca
- 1 žlica kiselog vrhnja
Priprema: Bezglutensku mješavinu za kolače stavite u veću zdjelu pa dodajte sve ostale sastojke. Rukama ili spiralnim nastavcima za miksanje umijesite tijesto. Tijesto rukama utisnite u manji kalup za pečenje (20x30 cm) prekriven masnim papirom. Preko tijesta posložite kupine i na manje komade narezane svježe breskve. Preko voća posipajte mješavinu za hrskavi posip koju pripremite tako da sve sastojke grubo izmiješate rukama. Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
hogarica
@29.03.2023. 12:10 1Prefino...
beba
@29.03.2023. 12:49 1Daaaa!!!! PRE PREFINOOOOO!!!!
golub
@29.03.2023. 15:18 1O daaa, divota, pre, pre fino
Lady 12
@30.03.2023. 08:05 0Mmm finoo