Za prste polizati! Brzinski desert sa sočnim nadjevom od svježih bresaka te savršeno hrskavim posipom od zobenih pahuljica!

crumble od breskve i zobenih pahuljica

Sastojci:

Za nadjev s breskvama:

6 većih breskvi
4 žlice šećera
½ žlice gustina
1 žlica limunovog soka
½ žličice cimeta
prstohvat soli

Za hrskavi posip:

150 g zobenih pahuljica
100 g smeđeg šećera
2 žlice glatkog brašna
85 g maslaca
½ žličice cimeta
prstohvat soli

Priprema: Breskve očistite od koštica, narežite na manje komade pa pomiješajte s ostalim sastojcima. Tako pripremljene breskve posložite na dno manjeg kalupa za pečenje (20x25 cm) kojeg ste lagano premazali maslacem. Za pripremu posipa zobene pahuljice pomiješajte s ostalim sastojcima pa sve dobro razmrvite prstima. Posip ravnomjerno rasporedite preko bresaka. Crumble pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Topli Crumble obavezno poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.