Za prste polizati! Brzinski desert sa sočnim nadjevom od svježih bresaka te savršeno hrskavim posipom od zobenih pahuljica!
Sastojci:
Za nadjev s breskvama:
6 većih breskvi
4 žlice šećera
½ žlice gustina
1 žlica limunovog soka
½ žličice cimeta
prstohvat soli
Za hrskavi posip:
150 g zobenih pahuljica
100 g smeđeg šećera
2 žlice glatkog brašna
85 g maslaca
½ žličice cimeta
prstohvat soli
Priprema: Breskve očistite od koštica, narežite na manje komade pa pomiješajte s ostalim sastojcima. Tako pripremljene breskve posložite na dno manjeg kalupa za pečenje (20x25 cm) kojeg ste lagano premazali maslacem. Za pripremu posipa zobene pahuljice pomiješajte s ostalim sastojcima pa sve dobro razmrvite prstima. Posip ravnomjerno rasporedite preko bresaka. Crumble pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Topli Crumble obavezno poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije!
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
Minimojka
@24.08.2017. 12:17 1savrseno
Mina23
@24.08.2017. 12:18 1Ovaj recept vrijedi isprobati! :)
beba
@24.08.2017. 13:38 1Mmmmmm.....
mina11235
@24.08.2017. 14:56 2jednostavno a ukusno :))
golub
@24.08.2017. 14:59 2Prefino , to prvom prilikom isprobavam.
sjenica
@24.08.2017. 17:06 2Sigurno ću probati jer mislim da je jako fino.
murter
@25.08.2017. 18:50 1stvarno izmišljeno, prefino