S pekmezom ili samo prošarane čokoladom, prhke zvjezdice obavezne su na svakom božićnom tanjuru! 

recepti jannette razum

Sastojci:

Tijesto za kekse:
- 280 g glatkog brašna
- 200 g maslaca sobne temperature
- 80 g mljevenih badema
- 80 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 1 paketić vanilin šećera
- 100 g arancina

Ostalo:
- 100 g bijele čokolade
- arancini/bademovi listići

Priprema: Sve sastojke za kekse osim arancina stavite u zdjelu i umijesite u glatko, mekano tijesto. Na kraju dodajte sitno nasjeckane arancine. Za tijesto vam je dovoljno 80 grama, ostatak ostavite za dekoraciju. Tijesto spremite u hladnjak na sat vremena, a zatim ga tanko razvaljajte na silikonskoj podlozi za tijesto. Pomoću Zenker izrezivača za kekse u obliku zvjezdica izrezujte keksiće željene veličine i slažite ih na lagano namašćen lim za pečenje. Keksiće pecite 10-12 minuta na 180°C. Pečene kolačiće ostavite barem 2 minute da se ohlade na limu na jer su nakon pečenja krhki. Keksiće premjestite na rešetku za hlađenje torti i kolača. Ohlađene keksiće prošarajte otopljenom bijelom čokoladom te posipajte arancinima i bademovim listićima.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Čitateljice portala Femina.hr, uz unos koda #femina; imaju 20% popusta na kupnju svih kuhinjskih artikala na web shopu: http://slatkisvijet.com/shop.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.