Isprobajte jednostavan recept za brz i sočan čokoladni kolač s trešnjama. U nedostatku trešanja, možete koristiti višnje, maline ili šumsko voće. Kolač je uvijek jednako ukusan i uvijek uspijeva

jannette razum recepti

Sastojci:

Biskvit s trešnjama:
- 200 g glatkog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- ½ praška za pecivo
- 180 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 jaja
- 1 žličica cimeta
- 200 g kiselog vrhnja
- 100 ml ulja
- 300 g otkoštenih trešanja ili višanja

Čokoladna glazura:
-
100 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja

Priprema: U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu. U zasebnoj zdjeli izmiksajte jaja sobne temperature sa šećerom i vanilin šećerom. Miksajte ih 5 minuta tako da dobijete gustu, svijetlu smjesu. Zatim umiješajte kiselo vrhnje sobne temperature i ulje. Postupno dodajte suhe sastojke, a nakon svakog dodavanja smjesu kratko izmiksajte na najmanjoj brzini. Prilikom dodavanja suhih sastojaka obavezno ih prosijte kako bi uklonili sve grudice. Na kraju u smjesu umiješajte očišćene i ocijeđene trešnje ili višnje. Pripremljenu smjesu izlijte u duguljasti kalup za kolače kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180°C. Nakon 35 minuta svakako provjerite kolač čačkalicom da vidite je li pečen.

Pečeni kolač ostavite 10-15 minuta sobnoj temperaturi da se malo ohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje. Za pripremu glazure čokoladu otopite na laganoj vatri zajedno s uljem. Ostavite da se čokolada malo ohladi na sobnoj temperaturi. Potpuno ohlađeni kolač premažite čokoladnom glazurom. Kolač dodatno ukrasite čokoladnim mrvicama ili svježim voćem.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.