"Slatka Korčula" prava je poslastica: u toj se predivno opremljenoj knjižici kriju stari, autohtoni recepti korčulanskih nona, a sve je to fino upakirala autorica Franica Tasovac. Knjiga je predstavljena u zagrebačkom Velvetu, uz nezaboravne delicije! Korčulanske slastice iz kućne radinosti autoričine obitelji imaju svoje priče i prigode, a ova knjiga želja je da se kroz kulinarstvo sačuva važan dio hrvatske kulturne baštine i tradicije te zabilježe sjećanja na slatke delicije stare Korčule

slatka korčula

Knjiga "Slatka Korčula" svakako će postati novi korčulanski suvenir, ali i odlična turistička promidžba  otoka i prilika da i mnogim gostima otoka, ali i svim zaljubljenicima u dobru hranu predstavi ono najbolje od korčulanskih slastica. Knjiga je opremljena kvalitetnim fotografijama, prevedena je i engleski jezik, a dizajn naslovnice i ilustracije potpisuje poznata grafička dizajnerica Tonka Lujanac.

slatka korčula

Franica Tasovac i Tonka Lujanac

Mnogobrojni uzvanici uživali su u 15 vrsta slastica iz slatke kuharice, u Pošipu i Malom Plavcu, korčulanskoj rakiji od rogača,oraha, bosiljka, limuna, domaćem korčulankom soku od ljekovitog bilja, šipka, limuna, a svi proizvodi nastali su u domaćoj, originalnoj i posebno osmišljenoj recepturi obitelji Franice Tasovac.

slatka korčula

slatka korčula

slatka korčula

slatka korčula

slatka korčula

slatka korčula

slatka korčula

slatka korčula

Autorica je kroz ovu knjigu ne samo oživjela stare recepte nego i pokrenula svojevrsni trend koji je izazvao veliki interes svih korčulana, ali i javnosti koja će od sada Korčulu doživljavati kroz prizmu prekrasnog otoka s nezaboravnim slatkim mogućnostima.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.