Mmmmm... tako mekane i lagane! Pogledajte kako jednostavno i bez problema pripremiti ukusne palačinke bez glutena!

bezglutenske palacinke s linoladom od kokosa

Sastojci:

Za smjesu za palačinke...

- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica šećera
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica ulja
- 170 g bezglutenskog mixa
- 2 žlice gustina

Za ostalo...

- Linolada kokos
- čips od kokosa
- banane

Priprema: Jaja razmutite sa šećerom pa dodajte ulje, pola količine mlijeka te bezglutenski mix i gustin. Pjenjačom sve dobro izmutite tako da dobijete smjesu bez grudica, dodajte ostatak mlijeka pa još jednom sve dobro izmiješajte. U tavu za palačinke ulijte malo ulja. Kada se ulje dobro zagrije možete početi peći palačinke. Pečene palačinke premažite linoladom kokos te poslužite s bananama i čipsom od kokosa! 

Slatki savjet:

• Smjesa za palačinke stajanjem postaje gušća pa prema potrebi dodajte još mlijeka/vode.
• Dio bezglutenskog mixa možete zamijeniti i nekim bezglutenskim brašnima – heljdinim ili kukuruznim.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.