Mmmmm... tako mekane i lagane! Pogledajte kako jednostavno i bez problema pripremiti ukusne palačinke bez glutena!
Sastojci:
Za smjesu za palačinke...
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica šećera
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica ulja
- 170 g bezglutenskog mixa
- 2 žlice gustina
Za ostalo...
- Linolada kokos
- čips od kokosa
- banane
Priprema: Jaja razmutite sa šećerom pa dodajte ulje, pola količine mlijeka te bezglutenski mix i gustin. Pjenjačom sve dobro izmutite tako da dobijete smjesu bez grudica, dodajte ostatak mlijeka pa još jednom sve dobro izmiješajte. U tavu za palačinke ulijte malo ulja. Kada se ulje dobro zagrije možete početi peći palačinke. Pečene palačinke premažite linoladom kokos te poslužite s bananama i čipsom od kokosa!
Slatki savjet:
• Smjesa za palačinke stajanjem postaje gušća pa prema potrebi dodajte još mlijeka/vode.
• Dio bezglutenskog mixa možete zamijeniti i nekim bezglutenskim brašnima – heljdinim ili kukuruznim.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
valen-cia
@09.03.2017. 15:27 3Jel netko probao ovu Linoladu kokos, nikako da dođe na red...
Minimojka
@09.03.2017. 15:37 2ajme, ubili ste me sad :DDDD
beba
@09.03.2017. 18:13 1To je za mene!!!!
Hinka
@09.03.2017. 19:31 3Djeluje fino. Volim Linoladu kokos, ali ju rjetko kupujem jer kad mi je pri ruci odmah nestane. :D
sjenica
@09.03.2017. 22:49 2Prefino!
Gioia
@10.03.2017. 08:22 2Uf, sada bih porciju!!!!!
golub
@10.03.2017. 15:43 1Mljac, fino.
Ariel1402
@10.03.2017. 15:50 1Njamiiii... samo bez banane, hvala...
Kaatjaa
@11.03.2017. 23:06 1Mljac! Linolada kokos je prefina!!
Nikolina
@12.03.2017. 13:08 1Palačinke izgledaju sjajono, ali nema šanse da bih namazala Linoladom od kokosa i uz njih poslužila banane. Otopljena tamna čokolada ili neki kvalitetan namaz, primjerice domaći džem.
mija
@12.03.2017. 22:32 1Kako sam velika ljubiteljica kokosa, linoladu kokos ionako tamanim na veliko... a sto cu, imam dobar metabolizam pa ne trebam pretjerano paziti :-)