Ne možemo zapamtiti sve recepte stoga većina žena ima barem jednu kuharicu kod kuće koja joj priskoči u pomoć tijekom kuhanja. Ako ste ljubitelj tradicionalne kuhinje, kuharica „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom" je idealna za vas

kuharica_sanjamijac_cijela

Kuharica „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom” projekt je Virovitičko-podravske županije s ciljem promoviranja vrijednosti jednog kraja poznatog po svojoj bogatoj gastronomskoj tradiciji.

kuharica_sanjamijac_cijela1

Ova kuharica specifična je po tome što spaja tradicionalne s onim restoranskim, do sada strogo čuvanim recepturama. U kuharici „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“ pronaći ćete razne domaće specijalitete poput kašnjaka, prgica i supite, ali i recepte karakteristične za određena područja Županije, kao što su sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, kruh s koprivom te krempita od batata. 

kuharica_sanjamijac_cijela2

Lješnjaci, gljive, paprika i jabuke su samo neke od namirnica kojima se Virovitičko-podravska županija diči i koje su pronašle mjesto unutar ovog „blaga“ koje će od subote, 5. rujna svima biti dostupno za download, a u petak, 4.rujna u 19:00 sati,  kuharica „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“ obradovat će vas pričama, jelima i fotografijama koje u sebi čuvaju vječnost.

kuharica_sanjamijac_cijela3

Za sudionike projekta ova je kuharica mnogo više od samih receptura, oblikovali su ju poput mape u koju su utkali tradiciju i kulturu življenja jednonoga kraja. U receptima se kriju proživljena sjećanja i mirisi prošlosti koje su im prenijele njihove majke, bake i prabake. 

Na projektu je, uz restoran Višnjica, Zlatni Klas Otrovanec, Ribičku klet, Planinarski dom Jankovac i Udrugu kuhara Grada Orahovice, radila i Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica.

kuharica_sanjamijac_cijela4

kuharica_sanjamijac_cijela5

Sanja Mijac autorica je bloga Domaćica, kojeg danas prati veliki broj posjetitelja u potrazi za jednostavnim i finim receptima. Domaćica je ujedno i online riznica recepata koje Sanja misli da treba sačuvati od zaborava. Ljubiteljica je domaćih recepata i naša tradicionalna kuhinja jedna joj je od najdražih. Kuhati je počela u svojim ranim dvadesetima i priznaje kako je kuhanjem  vratila svoju kreativnost i zaigranost koju s odrastanjem čovjek pomalo gubi. Hobi joj se pretvorio u način života u kojem svakodnevno razmišlja o novim kombinacijama i brzo i fino kreacijama.

kuharica_sanjamijac_cijela6

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.