Iskreno, nisam veliki ljubitelj cheesecakeova i ne radim ih baš često, ali ovi su ispali odlično. Ni preslatki, ni prekiselkasti, već baš savršeni! 

Marko Josipović
Marko Josipović

Marko Bakes

Radio sam ovako male individualne cheesecakes po prvi puta i jedino što mogu preporučiti je korištenje aluminijskih košarica za muffine jer se ove papirnate, koje sam ja koristio, nekako natope zbog vlage sira i teško ih je skinuti. Sve sam napravio u multipraktiku, samo sam ga obrisao vlažnom krpom nakon mljevenja keksa. 

Sastojci za "koru":

- 100 g Digestive keksa
- 2 žlice šećera
- 4-5 žlica maslaca, otopljenog
- 1-2 žlice kakaa u prahu

Sastojci za cheesecake:

- 450 g svježeg krem sira 
- 130 g šećera 
- 2 jaja
- vanilin šećer
- limun šećer
- 1/2 žlićice limunove korice
- 120 ml kiselog vrhnja

halloween cheesecakes

Priprema:

1) Sameljite kekse u multipraktiku te ih prebacite u manju zdjelu. Dodajte šećer i kakao u prahu, promiješajte i dodajte otopljeni maslac. Sve mrvice moraju biti mokre. Stavite dvije žličice keksa u pripremljene kalupe te ostavite u hladnjaku dok ne napravite cheesaceke punjenje.

2) U multipraktik dodajte sir te ga izmiksajte 5-10 sekundi dok ne postane kremast. Dodajte jaje, promiješajte, a zatim i drugo jaje. Sastružite strane multipraktika kako bi se sve dobro promiješalo. Dodajte šećer, vanilin šećer, limun šećer i limunovu koricu. Izmiksajte te na kraju umiješajte vrhnje. Pokušajte ne unijeti previše zraka u vašu smjesu jer će se cheesecake nakon pečenja udubiti i imati popucalu površinu. Izvadite koru iz hladnjaka, napunite filingom do vrha i pecite na 150 stupnjeva, 18-22 minute.

3) Dok se peče, otopite čokoladu, stavite u malu vrećicu, odrežite mali vrh i istisnite dizajn paukove mreže.

4) Kad su cheesecakeovi gotovi, ostavite ih da se hlade, barem 4 sata, ali najbolje preko noći.

5) Poslužite tako da odstranite papirnate/aluminijske kalupe i stavite paukovu mrežu na cheesecake. Ako imate neke male crne bombončiće ili neke slatke jestive paukove možete i njih staviti na mrežu.

halloween cheesecakes

Uživajte!

Pratite Markov blog na: markobakes.blogspot.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.