Mekana i sočna pita pravi je izbor za lagani desert! Postat će vam omiljeni desert kada jednom otkrijete kako se savršeno slažu čokolada, orasi i med!

recepti pita od cokolade i oraga

Sastojci:

Prhko tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 160 g hladnog maslaca
- 90 g šećera

Nadjev:
- 3 jaja
- 80 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 60 g maslaca sobne temperature
- 300 g meda
- 3 žlice glatkog brašna
- 150 g krupno sjeckanih oraha
- 200 g krupno sjeckane čokolade za kuhanje

Priprema: Sve sastojke za prhko tijesto stavite u veću zdjelu pa rukama umijesite glatko tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na pola sata. Ohlađeno tijesto stavite na lagano pobrašnjenu površinu i razvaljajte tako da bude malo veće od kalupa za pečenje. Kalup za pite (26-28 cm) namastite i pobrašnite. Tijesto omotajte oko valjka i pažljivo premjestite u kalup za pite. Višak odrežite pa rub lijepo oblikujte. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom, medom i maslacem. Dodajte brašno pa još kratko izmiksajte smjesu da ne bude grudica. Na kraju dodajte nasjeckanu čokoladu i orahe pa sve dobro izmiješajte. Tijesto lagano izbodite vilicom pa izlijte nadjev. Čokoladnu pitu pecite 35 minuta na temperaturi od 170 °C. Ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu ili prelijte s malo otopljene čokolade i ukrasite sjeckanim orasima.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.