Jednostavan za pripremu, a vrlo ukusan i sočan! Ovaj kuglof s narančom i kandiranim voćem savršen je izbor za vaš slatki blagdanski stol!

recepti bozicni kuglof

Sastojci:

Smjesa za kuglof:
- 3 jaja
- 265 g šećera
- 115 g margarina sobne temperature
- 100 g tekućeg jogurta
- 220 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- naribana korica 1 naranče
- 100 g kandiranog voća

Preljev od naranče:
- sok od 2 naranče
- 6 žlica šećera

Priprema: Margarin pjenasto izmiksajte sa šećerom. Nastavite miksati smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte jogurt, sol, brašno i prašak za pecivo. Kuhačom izmiješajte smjesu tako da ne bude grudica. Na kraju umiješajte kandirano ili suho voće te naribanu koricu naranče. Kuglof pecite 35-40 min na 180 °C. Pečeni kuglof ostavite nekoliko minuta u kalupu. Za to vrijeme pripremite preljev. Sok od naranče i šećer zagrijte do vrenja pa kuhajte nekoliko minuta. Kuglof nemojte vaditi iz kalupa nego ga uz pomoć kista premazujte vrućim preljevom. Ostavite kuglof neka malo odstoji u kalupu da se preljev upije, a zatim ga pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje. Ostatkom preljeva premažite i drugu stranu kuglofa.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.