Ljeto je uvijek idealno vrijeme za pripremu laganijih i zdravijih deserata. Ovaj put za vas imamo malo zdraviju varijantu cheesecakea u kojem je, umjesto klasičnog šećera, kao sladilo korišten agavin sirup

cheesecake s borovnicama

Sastojci:

Podloga od keksa:
- 150 g mljevenog keksa
- 50 g maslaca
- malo cimeta

Nadjev od sira:
- 300 g svježeg kravljeg sira
- 100 g jogurta
- 4 žlice Sunny Via agavinog sirupa
- 250 g borovnica
- 2 jaja
- naribana korica ½ limuna

Priprema:  Za pripremu mini cheesecake kolačića trebat će vam kalup za muffine i papirnate košarice. Mljevene kekse pomiješajte s maslacem i prstohvatom cimeta. Što se tiče izbora keksa, odaberite koje inače kupujete. Ja obično koristim Mc Vities, a volim i Grancereale. Pripremljenu smjesu od keksa i maslaca lagano utisnite na dno kalupa, odnosno papirnatih košarica pa ostavite sa strane dok pripremate nadjev od sira i borovnica.

U zdjeli ili blenderu izmiksajte sve sastojke za nadjev – svježi kravlji sir, jogurt, jaja, borovnice, naribanu limunovu koricu i 4 žlice Sunny Via agavinog sirupa. Pripremljeni nadjev ravnomjerno rasporedite u svih 12 košarica za muffine, do vrha. Cheesecake kolačiće pecite 15 minuta na 170 °C. Ugasite pećnicu i ostavite ih u pećnici sa zatvorenim vratima još 10 minuta. Cheesecake kolačiće ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Po želji kolačiće prije posluživanja ukrasite tučenim slatkim vrhnjem (36% m.m.) i svježim voćem.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.