Volite kolače s kruškama? Onda je ovaj recept za kremasti tart sa svježim kruškama kao stvoren za vas!

tart s kruskama

Sastojci:

Tijesto:

- 1 jaje
- 250 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 g hladnog maslaca
- prstohvat soli

Nadjev:

- 2 jaja
- 200 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 140 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica gustina
- 1 žličica arome vanilije
- 5-6 krušaka

Priprema: U većoj zdijeli pomiješajte brašno i sol. Dodajte maslac narezan na kockice pa vrhovima prstiju izmrvite maslac u brašnu tako da dobijete krupne mrvice. Dodajte šećer i jaje pa zamijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.

Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte i obložite njime namaščen i pobrašnjen kalup za pite. Dno tijesta izbodite vilicom na nekoliko mjesta, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 7-8 minuta na temperaturi 180 °C. Kruške ogulite, prerežite na pola i odstranite im koštice. Svaku polovicu uzdužno zarežite u tanke kriškice pazeći da ih ne odrežete do kraja.

U zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom, vanilin šećerom, aromom vanilije i kiselim vrhnjem pa lagano umiješajte gustin i slatko vrhnje.
Polupečeno tijesto izvadite iz pečnice, ravnomjerno ga prekrijte s kruškama i prelijte s pripremljenim nadjevom. Vratite kolač natrag u pećnicu i pecite ga još 30-tak minuta, dok ne dobije zlatno žutu boju. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com    
IG: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.