Sigurno ste već isprobali ovaj jednostavan i brzi recept s jabukama i pudingom od vanilije, a sada je na redu verzija sa šljivama... Naravno, idući put glavnu ulogu mogu preuzeti breskve ili šumsko voće! S kojim god voćem ga isprobate, nećete se razočarati

mrvicasti kolac sa sljivama i pudingom

Sastojci: 

Tijesto:
- 125 g maslaca sobne temperature
- 140 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja L
- 250 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo

Nadjev od šljiva:
- 600 g očišćenih šljiva
- 1 vanilin šećer
- ½ žličice cimeta

Puding krema:
- 500 ml mlijeka
- 1 prašak za puding od vanilije
- 4 žlice šećera

Mrvičasti posip:
- 100 g hladnog maslaca
- 100 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer

Priprema: Omekšali maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Ako vam se tijesto čini pregusto, dodajte 2-3 žlice mlijeka. Dno i stranice višenamjenskog Zenker kalupa za pečenje (cca 24x32 cm) namastite i lagano pobrašnite. Pripremljenu smjesu za tijesto rasporedite po dnu kalupa na hrpice pa žlicom sve lijepo poravnajte. Preko tijesta posložite polovice očišćenih šljiva i posipajte ih s vanilin šećerom i cimetom. Za pripremu kreme puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko šljiva. Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga. Kolač pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180 °C, ovisno o pećnici. Prije posluživanja kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. 

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.