Iznenadite svoje ukućane jednostavnim i ukusnim kolačem! Pripremite im roladu s bananama i puding kremom od vanilije

rolada s bananama

Sastojci:

Biskvit:

- 8 jaja
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- naribana korica ½ limuna
- 80 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 2 žlice ulja

Krema:

- 600 ml mlijeka
- 2 pudinga okusa vanilije
- 80 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 150 g maslaca

Ostalo:

- 3 veće banane

Priprema: Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa postupno dodajte šećer. Smjesu miksajte 2-3 minute, dok se šećer ne otopi. Nastavite miksati smjesu pa dodajte jedan po jedan žutanjak, a zatim i ulje. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo te naribanu limunovu koricu.

Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (30x35 cm) prekriven masnim papirom i pecite otprilike 20 minuta na temperaturi od 180 ºC. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.

Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku prema uputama na vrećici, uz dodatak šećera. U Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeni puding izmiksajte s maslacem sobne temperature.

Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite kremom. Uz rub jedne strane posložite banane jednu iza druge pa ponovno zamotajte u roladu. Biskvit ukrasite šlagom, šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com  
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.