Uvijek je dobro imati kvalitetan recept za kuglof, a ovo je jedan od takvih. Sočan, mirisan i pun okusa. Baš kakav treba biti. Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte u svakom zalogaju
Sastojci:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 170 g maslaca sobne temperature
- 1 žličica arome vanilije
- 170 ml tople vode
- 330 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 3 žličice instant kave + malo vruće vode
- 3 žličice kakaa u prahu + malo vruće vode
Priprema: Brašno i prašak za pecivo prosijte i ostavite sa strane. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te ih izmiksajte u čvrsti snijeg. žutanjke miksajte sa šećerom 3-4 minute dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. dodajte maslac sobne temperature pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte toplu vodu i aromu vanilije, a zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. kuhačom miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine. Instant kavu razmutite u 2-3 žličice vruće vode. U zasebnoj zdjelici/šalici na isti način razmutite i kakao u prahu samo dodajte malo više vode, 5-6 žličica, ovisno o tome koliko je dovoljno da se lijepo razmuti.
Izlijte 1/3 smjese u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof, a ostatak smjese podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte razmućenu instant kavu, a u drugi dio dodajte razmućeni kakao. Kuglof pecite 35-40 minuta na 180°C. Kuglof će se možda i malo dulje peći, ovisno o pećnici. Nakon 35 minuta ga svakako pogledajte i napravite test čačkalicom. Pečeni kuglof ostavite u kalupu 10 minuta, a zatim ga pažljivo preokrenite i izvadite na rešetku za hlađenje. Ohlađeni kuglof pospite šećerom u prahu, a po želji ga možete i preliti čokoladnom glazurom.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Lady 12
@16.02.2021. 11:33 2Prefinoo
mademoiselle1
@16.02.2021. 11:39 1Obožavam ga
irija
@16.02.2021. 12:47 1Prefini kolač obožavam ga.
beba
@16.02.2021. 13:13 0Obožavam!!!!
Minimojka
@16.02.2021. 14:13 1isuse njam njam
golub
@16.02.2021. 15:14 1Kako fini recept , kuglof obožavam .
kikemedo
@16.02.2021. 16:26 1Volimo ovaj kolač. Ja ga obično pečem za Božić.
Famke
@17.02.2021. 10:17 1Ajme, izvrsno!