Uvijek je dobro imati kvalitetan recept za kuglof, a ovo je jedan od takvih. Sočan, mirisan i pun okusa. Baš kakav treba biti. Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte u svakom zalogaju

mramorni kuglof s kavom

Sastojci:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 170 g maslaca sobne temperature
- 1 žličica arome vanilije
- 170 ml tople vode
- 330 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 3 žličice instant kave + malo vruće vode
- 3 žličice kakaa u prahu + malo vruće vode

Priprema: Brašno i prašak za pecivo prosijte i ostavite sa strane. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te ih izmiksajte u čvrsti snijeg. žutanjke miksajte sa šećerom 3-4 minute dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. dodajte maslac sobne temperature pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte toplu vodu i aromu vanilije, a zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. kuhačom miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine. Instant kavu razmutite u 2-3 žličice vruće vode. U zasebnoj zdjelici/šalici na isti način razmutite i kakao u prahu samo dodajte malo više vode, 5-6 žličica, ovisno o tome koliko je dovoljno da se lijepo razmuti.

Izlijte 1/3 smjese u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof, a ostatak smjese podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte razmućenu instant kavu, a u drugi dio dodajte razmućeni kakao. Kuglof pecite 35-40 minuta na 180°C. Kuglof će se možda i malo dulje peći, ovisno o pećnici. Nakon 35 minuta ga svakako pogledajte i napravite test čačkalicom. Pečeni kuglof ostavite u kalupu 10 minuta, a zatim ga pažljivo preokrenite i izvadite na rešetku za hlađenje. Ohlađeni kuglof pospite šećerom u prahu, a po želji ga možete i preliti čokoladnom glazurom.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.