Osim što se jako brzo i jednostavno radi, tiramisu kolač jako je lagan i ukusan. Ovo je verzija s kremom bez jaja te s dodatkom svježih jagoda koje odličnu pašu u ovom desertu!

tiramisu s jagodama

Sastojci:
- 28 piškota (cca 250 g)
- cca 300 ml kave
- 250 g Mascarpone sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica arome vanilije
- 2 žlice šećera u prahu
- 250 g svježih jagoda
- kakao u prahu za posipanje

Priprema: Skuhajte crnu kavu i ostavite je sa strane da se ohladi. Jagode operite, posušite i narežite na kockice. Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag pa dodajte aromu vanilije, Mascarpone sir i šećer u prahu (prosijte ga). Kremu još kratko izmiksajte, otprilike pola minute. Piškote kratko namočite u ohlađenu kavu i slažite na dno manjeg kalupa. Preko reda piškota namočenih u kavu premažite dio kreme pa posložite nasjeckane jagode. Zatim dodajte još malo kreme i sve lijepo zagladite. Posložite još jedan red piškota namočenih u kavu, a preko piškota namažite ostatak kreme. Kolač zagladite špatulom, a po želji možete napraviti i valove uz pomoć rebrastog strugača za tijesto. Tiramisu spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi, a prije posluživanja ga pospite nezaslađenim kakaoom u prahu. Dobar tek!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.