Proljeće je stvoreno za pripremu zamamnih slastica s jagodama! Što kažete na ovu zanimljivu pitu? Tako lagana i tako ukusna...

krem torta s jagodama i keksima

Sastojci:

Podloga:
- 250 g Petit Beurre keksa
- 120 g maslaca
- ½ žličice cimeta
- 1 žlica šećera u prahu

Nadjev:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 400 g krem sira
- 500 g svježih jagoda
- 5 žlica šećera u prahu

Priprema: Maslac rastopite i ostavite da se malo ohladi. Kekse sameljite u blenderu pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem, cimetom i šećerom u prahu. Okrugli kalup za pečenje obložite masnim papirom pa rasporedite kekse po dnu kalupa. Podlogu s keksima ostavite u hladnjaku dok pripremate nadjev. Jagode očistite i operite. Nekoliko jagoda krupno narežite, a ostatak sameljite u blenderu. Slatko vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu u čvrsti šlag pa umiješajte krem sir, pire od jagoda i nasjeckane jagode. Nadjev izlijte preko podloge od keksa. Kolač prije posluživanja ostavite tri sata u zamrzivaču.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.