Proljeće je stvoreno za pripremu zamamnih slastica s jagodama! Što kažete na ovu zanimljivu pitu? Tako lagana i tako ukusna...
Sastojci:
Podloga:
- 250 g Petit Beurre keksa
- 120 g maslaca
- ½ žličice cimeta
- 1 žlica šećera u prahu
Nadjev:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 400 g krem sira
- 500 g svježih jagoda
- 5 žlica šećera u prahu
Priprema: Maslac rastopite i ostavite da se malo ohladi. Kekse sameljite u blenderu pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem, cimetom i šećerom u prahu. Okrugli kalup za pečenje obložite masnim papirom pa rasporedite kekse po dnu kalupa. Podlogu s keksima ostavite u hladnjaku dok pripremate nadjev. Jagode očistite i operite. Nekoliko jagoda krupno narežite, a ostatak sameljite u blenderu. Slatko vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu u čvrsti šlag pa umiješajte krem sir, pire od jagoda i nasjeckane jagode. Nadjev izlijte preko podloge od keksa. Kolač prije posluživanja ostavite tri sata u zamrzivaču.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
beba
@19.04.2023. 11:32 0FINO FINO FINOOOOOOO!!!!
Minimojka
@19.04.2023. 12:00 1obozavam sve kremasto s jagodama i keksima
hogarica
@19.04.2023. 13:52 1Savršen recept!
Lady 12
@21.04.2023. 09:22 1Prefinoo