Jednostavan biskvitni kolačić s prženim lješnjacima, bijelom čokoladom i rumom. Idealan za duga vikend, druženja i kave s obitelji i prijateljima
Sastojci:
Biskvit s lješnjacima:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 60 g maslaca
- 100 g bijele čokolade
- 50 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 2 žlica ruma
- 150 g mljevenih lješnjaka
Čokoladna glazura:
- 100 g bijele čokolade
Priprema: Čokoladu otopite na pari i ostavite sa strane. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom. Smjesu miksajte 2-3 minute dok ne postane gusta i svijetla. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac sobne temperature pa sve još kratko izmiksajte. Zatim dodajte rum te prosijano brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte i mljevene lješnjake. Prije nego ih sameljete lješnjake obavezno prepržite na tavici ili pećnici, imat će puno bolju i bogatiju aromu. Pripremljenu smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje. Ja sam ga pekla u Zenker kalupu za srneći hrbat. Prije nego izlijete smjesu, kalup prethodno namastite i pobrašnite ili posipajte krušnim mrvicama. Srneći hrbat pecite cca 35-40 minuta na 180 C°. Čačkalicom provjerite je li kolač dovoljno pečen. Pečeni kolač ostavite 5 minuta u kalupu, zatim ga pažljivo izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeni kolač prelijte otopljenom bijelom čokoladm i posipajte s malo sjeckanih lješnjaka.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
beba
@24.03.2022. 12:04 0Mmmmmmm!!!!!
Minimojka
@24.03.2022. 12:04 0njam njam
paoola
@24.03.2022. 13:20 1Pa kako ovo dobro izgleda... wow.
Marija753
@24.03.2022. 14:50 0Jednostavan kolačić a tako super izgleda...
irija
@24.03.2022. 16:42 1Prefino ja bi umjesto lješnjaka bademe,jer sam alergična na lješnjak.
golub
@24.03.2022. 17:06 0Stvarno prefino izgleda, mmm
Recept je savrsen
kawasakica
@25.03.2022. 09:09 0Super izgleda!
Lady 12
@28.03.2022. 14:38 0Prefinoo
sarah999
@20.04.2022. 15:17 0Super izgleda, volim takve kolače uz kavu, čaj...
nuska
@06.05.2022. 10:16 0Pravila ja, moji oduševljeni..
nuska
@23.05.2022. 10:22 0Irija, ja kad sam prvi put radila nisam doma imala lješnjake i radila sam s bademima i bilo je super. Bademe sam oguljene, naravno. Mislim da bi moglo i s orasima. Opet sam radila sad za vikend s lješnjacima i svi su oduševljeni.