Kuglof s dodatkom krem sira ukusan je desert kojim se možete zasladiti uz popodnevnu kavicu! Vrlo je zahvalan za pripremu, a možete ga obogatiti i nekim voćem - primjerice jagodama ili malinama

uskrsni kuglof

Sastojci:
- 230 g šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- 130 g maslaca sobne temperature
- 4 jaja sobne temperature
- 200 g krem sira
- sok i naribana korica 1 limuna
- 200 ml mineralne vode
- 330 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- prstohvat soli

Priprema: Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte, a zatim dodajte jedno po jedno jaje. Nakon svakog dodavanja jaja smjesu kratko izmiksajte miksajte. Zatim dodajte krem sir te limunov sok i naribanu koricu. sve još jednom kratko izmiksajte. Dodajte sol i mineralnu vodu pa kuhačom izmiješajte smjesu. Zatim po malo dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo, smjesu cijelo vrijeme miješajte lagano kuhačom. Pripremljenu smjesu izlijte u Zenker kalup za kuglof promjera 22 cm. Kalup prethodno namastite i pobrašnite. Kuglof pecite 35-40 minuta na 180°C, ovisno o pećnici. Nakon 35 minuta ga svakako pogledajte i napravite test čačkalicom. Pečeni kuglof ostavite u kalupu 10 minuta, a zatim ga pažljivo preokrenite i izvadite na rešetku za hlađenje. Ohlađeni kuglof posipajte šećerom u prahu, a po želji ga možete i preliti čokoladnom glazurom.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.